(Foto's/video: Chris de Waard).

90.000 euro toegekend bij derde ronde subsidie sportstimulering Leiden

Zojuist is het advies bekend gemaakt aan sportwethouder Paul Dirkse over de derde subsidieronde sportstimulering. “En dat advies neem ik altijd over”, zei Dirkse die dit keer vijf aanvragers blij kan maken. In totaal waren er bij deze ronde tien aanvragen. Drie werden er afgewezen en twee krijgen het advies om hun aanvraag verder uit te werken en dan opnieuw in te dienen.

Chris de Waard sprak met wethouder Paul Dirkse (sport), Lodewijk Kallenberg, Nienke van Zijp en Tim van der Meer van de beoordelingscommissie en met Noortje van Kempen van Leiden Atletiek die de aanvraag voor enkele racerunners gehonoreerd zagen.

De presentatie van de beoordelingscommissie aan wethouder Paul Dirkse.

De toegekende aanvragen zijn dit keer Beweeg impuls kids van Gymsport Leiden. Kinderen van 2 tot 6 jaar krijgen een Nijntje bewegingsdiploma. Er wordt samengewerkt met peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en het basisonderwijs. De totale kosten bedragen 19.500 euro, de toegekende subsidie is 13.000 euro.

Leiden Atletiek ontvangt 20.000 euro voor een aantal Racerunners. Het gaat om loopfietsen voor kinderen met een lichamelijke beperking. De RaceRunner is geschikt voor kinderen die heel moeilijk lopen en in het dagelijks leven gebruikmaken van een rollator of rolstoel om zich voort te bewegen. RaceRunning is een van de snelst groeiende sporten in Nederland en is ook een paralympische sport.

De Leiden Road Runners Club (LRRC) krijgt een bijdrage van 2.400 euro voor het project Walking Blind. LRRC kent al hardlopen voor visueel gehandicapten, naar wil nu naast Running Blind ook met een initiatief komen voor mensen die niet kunnen hardlopen, maar wel kunnen wandelen. Met behulp van een buddy kunnen blinden en slechtzienden op deze wijze aan sport doen. Ook kunnen ze vanuit het sportief wandelen desgewenst doorstromen naar Running Blind.

Topsport Leiden krijgt ruim 6.500 euro voor een Sportmarkt in de sportweek in september om onder meer talenten te identificeren. Op de Sportmarkt voor alle Leidse sportverenigingen zetten verschillende sporten zich live in de etalage waardoor mensen kennis kunnen maken met verschillende sporten. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de sportbonden, RTC’s (regionale talenten centra) en topsportteams. Een onderdeel van de sportmarkt is de regionale talentendag; deze draagt bij aan het door NOC*NSF gedragen landelijke programma van talentidentificatie. De sportmarkt is vooral gericht op 6-17 jarigen omdat hierbij het meeste rendement te behalen is. De kosten bedragen bijna 11.000 euro, waarvan Topsport Leiden zelf 4.350 euro betaalt.

Hip Hop + / sportief plus is het laatste van vijf projecten dat in deze ronde wordt ondersteund. Het doel van dit project is om het huidige bewegingsaanbod voor ouderen uit te breiden, door middel van bewegen op Hip Hop muziek. Hiermee wordt bereikt dat ouderen meer gaan bewegen en daardoor minder kwetsbaar zijn voor ongevallen en beter zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en zich fitter voelen. Balansoefeningen en valpreventie worden in de lessen geïntrigeerd.

Het is een samenwerking tussen het team jong wijktalent Libertas en Sportief Plus. Jongeren worden betrokken bij de lessen en zo raken de werelden van jong en oud met elkaar verbonden. De kosten bedragen een kleine 26.000 euro, de eigen bijdrage is ruim 8.700 euro en de toegekende subsidie 17.230,55 euro.

Lees hier het hele advies, inclusief de afgewezen aanvragen: Rapportage-Adviescommissie-Subsidies-Sportstimulering—Ronde-3-_Mei-2018

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×