Meerdere mensen onwel tijdens de marathon

13

In Leiden zijn vanmiddag meerdere mensen onwel geworden door de hitte tijdens de Leidse Marathon. De hulpdiensten hebben extra mensen naar de start- en finishlocatie van de marathon gestuurd op de Boommarkt.

Naast de brandweer en ambulancediensten uit de regio, zijn er ook ambulances onderweg vanuit omliggende regio’s. Ook is er een traumhelikopter ingezet om eerste hulp te verlenen en richt het Rode Kruis extra EHBO-posten in. Bij de finishlocatie op de Boommarkt verzorgt de brandweer een natte ontvangst, om de lopers snel de nodige verkoeling te bezorgen.

De hulpdiensten hebben besloten om uit voorzorg extra materieel in te zetten, om snel te kunnen reageren om nieuwe onwelwordingen. Organisator Tjeerd Scheffer liet gisteren al weten in nauw overleg te staan met de gemeente en de hulpdiensten. Elk uur wordt de situatie gezamenlijk bekeken.

Meer info volgt!

Delen

13 reacties

  1. Aan alle mensen die dit lezen ik vond het een heel goed idee van deze mensen om het Door te laten gaan het is maar een half uurtje vindt ik niet erg Het is ook nooit goed

  2. Een hele evenement afblazen omdat sommige mensen niet fit of getraind zijn? Mooi verhaal

Je bent nu offline