(Foto's: AS Media, Daaf Sloos en Chris de Waard).

Meerdere mensen onwel tijdens de marathon

In Leiden zijn vanmiddag meerdere mensen onwel geworden door de hitte tijdens de Leidse Marathon. De hulpdiensten hebben extra mensen naar de start- en finishlocatie van de marathon gestuurd op de Boommarkt.

Naast de brandweer en ambulancediensten uit de regio, zijn er ook ambulances onderweg vanuit omliggende regio’s. Ook is er een traumhelikopter ingezet om eerste hulp te verlenen en richt het Rode Kruis extra EHBO-posten in. Bij de finishlocatie op de Boommarkt verzorgt de brandweer een natte ontvangst, om de lopers snel de nodige verkoeling te bezorgen.

De hulpdiensten hebben besloten om uit voorzorg extra materieel in te zetten, om snel te kunnen reageren om nieuwe onwelwordingen. Organisator Tjeerd Scheffer liet gisteren al weten in nauw overleg te staan met de gemeente en de hulpdiensten. Elk uur wordt de situatie gezamenlijk bekeken.

Meer info volgt!

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden leidenmarathon2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×