Tjeerd Scheffer maakt zich geen zorgen over het warme weer dat ook voor vandaag is voorspeld, zo vertelde hij gisteren bij de start van de nightrun. (Foto: Reanne van Kleef).

Regio bereidt zich voor op tropische Leiden Marathon

De gemeente Leiden is sinds gisteravond in nauw overleg met de organisatie van de Leiden Marathon. De temperaturen lopen net als gisteren hoog op en dat zorgt voor extra risico’s. “Het overleg gaat vooral over wat te doen als het onverhoopt toch mis gaat”, zegt burgemeester Lenferink. “Van afgelasten is geen sprake.”

Vooralsnog staan alle seinen op groen en organisator Tjeerd Scheffer gaat af op wat deskundigen zijn team kunnen vertellen: “Er worden echt geen problemen verwacht. Meteorologen houden het nog steeds op een maximumtemperatuur van 25,9 graden en een luchtvochtigheid van 53 procent. Dat is laag en onder de zogenaamde WBTG-waarden. De medische commissie maakt zich vooralsnog geen zorgen.”

De ontwikkelingen worden met militaire precisie gevolgd door de marathon-organisatie in samenwerking met de gemeente en de verschillende hulpdiensten. “Elk uur is er een ‘schouw’ waarbij we de stand van zaken doornemen’, vertelt Scheffer. “Dat doen we trouwens elk jaar wel, maar nu wordt dat wel extra strak georganiseerd in verband met het verhoogde risico.”

Leiden Regio Sport leidenmarathon2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×