Organisator Tjeerd Scheffer maakte zojuist bekend dat de start van de 10km een half uur is uitgesteld. (Foto's: Chris de Waad).

Start 10km Leiden Marathon uitgesteld door weersomstandigheden

De organisatie van de Leidse Marathon heeft besloten om de start van de 10km een half uur uit te stellen. Dat maakte organisator Tjeerd Scheffer vanmiddag aan de lopers van die afstand bekend. Door de warmte en naderend onweer in Leiden werd er ook gesproken over een mogelijke afgelasting, maar door een korte regenbui was dat niet nodig. “Die bui heeft het verschil gemaakt”, aldus Scheffer.

Organisator Tjeerd Scheffer spreekt de lopers van de 10km toe

Chris de Waard sprak organisator Tjeerd Scheffer over het besluit om de 10km door te laten gaan

Eerder vanmiddag werden meerdere mensen al onwel door de hitte, waardoor de hulpdiensten extra mensen naar de start- en finishlocatie op de Boommarkt hebben gestuurd. Scheffer: “Er gaan berichten rond dat er mensen gereanimeerd zouden zijn, maar daar is niets van waar.” De combinatie van warmte, regen en naderend onweer heeft er wel voor gezorgd dat de start van de 10km nu om 15:00 uur zal zijn, een half uur later dan gepland.

De organisatie van de Leiden Marathon is voortdurend in overleg met de gemeente en de hulpdiensten. Gisteren zei burgemeester Henri Lenferink dat ‘van afgelasten geen sprake is’, maar de huidige omstandigheden zorgen ervoor dat daar telkens opnieuw naar wordt gekeken. De halve en hele marathon startten eerder al en zijn inmiddels (bijna) afgelopen.

Chris de Waard is aanwezig op de Boommarkt bij de startlocatie van de 10km

Leiden Sport leidenmarathon2018


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×