Start 10km Leiden Marathon uitgesteld door weersomstandigheden

12

De organisatie van de Leidse Marathon heeft besloten om de start van de 10km een half uur uit te stellen. Dat maakte organisator Tjeerd Scheffer vanmiddag aan de lopers van die afstand bekend. Door de warmte en naderend onweer in Leiden werd er ook gesproken over een mogelijke afgelasting, maar door een korte regenbui was dat niet nodig. “Die bui heeft het verschil gemaakt”, aldus Scheffer.

Organisator Tjeerd Scheffer spreekt de lopers van de 10km toe

Chris de Waard sprak organisator Tjeerd Scheffer over het besluit om de 10km door te laten gaan

Eerder vanmiddag werden meerdere mensen al onwel door de hitte, waardoor de hulpdiensten extra mensen naar de start- en finishlocatie op de Boommarkt hebben gestuurd. Scheffer: “Er gaan berichten rond dat er mensen gereanimeerd zouden zijn, maar daar is niets van waar.” De combinatie van warmte, regen en naderend onweer heeft er wel voor gezorgd dat de start van de 10km nu om 15:00 uur zal zijn, een half uur later dan gepland.

De organisatie van de Leiden Marathon is voortdurend in overleg met de gemeente en de hulpdiensten. Gisteren zei burgemeester Henri Lenferink dat ‘van afgelasten geen sprake is’, maar de huidige omstandigheden zorgen ervoor dat daar telkens opnieuw naar wordt gekeken. De halve en hele marathon startten eerder al en zijn inmiddels (bijna) afgelopen.

Chris de Waard is aanwezig op de Boommarkt bij de startlocatie van de 10km

Delen

12 reacties

 1. Een Leids burger op

  Met zulk warm weer en dreigend onweer ook nog willen gaan hardlopen bij een marathon is natuurlijk vragen om problemen.

  • Een andere Leidse burger op

   Aan deze reactie hebben we natuurlijk helemaal niets

   • Een Leids burger op

    Aan die van jou wel dan ? Goed begrijpend lezen is zeker te moeilijk. Laat ik het anders zeggen: Voorkomen is beter dan genezen. Je kon er natuurlijk op wachten dat mensen met dit weer onwel zouden worden door langdurig hard te gaan lopen.

    • NOG EEN ANDER LEIDS BURGER op

     Het is zelfs op het radiojournaal en teletekst, deze blunder.

 2. Jack te ripper op

  Volgend jaar lekker om 07:00 uur laten rennen
  Wat een zooi geeft het ieder jaar om van of naar je werk te komen.

   • Jack te ripper op

    We zijn volgens mij zo langzamerhand een 24 uurs economie waarbij in bepaalde beroepen dus ook in het weekend gewerkt word.😉

 3. Ik vond het een prima idee wat deze meheer
  Scheffer gedaan heeft het zal maar gaan bliksem dan kunnen er echt heel veel mensen dood gaan en dat wil volgens mij dat niemand ik geef de meheer scheffer een dikken 10 voor deze hele goede besluit en het is maar een half uurtje zo wat

 4. Ik heb dit eerder mee gemaakt en je wilt echt niet gaan hardlopen als het gaat onweren en dan moet je nog blij zijn als er geen bliksem er bij komt dan kunnen er echt heel nare dingen gaan gebeuren en wie krijgt dan de schuld deze mensen en de burgemeester van leiden en wat is nu een half uurtje

 5. Fred Beerenfenger op

  Was weer een mooi evenement! Elk jaar weer professioneler. Compliment voor de organisatie. Heel veel complimenten van de lopers/loopsters voor de prima verzorging langs de route. Enne heren-dames “azijnpissers” ….. meldt je volgend jaar aan als vrijwillig(st)er en proef de sfeer en het enthousiasme.

Je bent nu offline