Donderdag werd de app officieel gelanceerd door de Leidse burgemeester Lenferink. (Foto: PR).

Healthcoin-app maakt regio gezonder

De Healtcoin GO-app die afgelopen donderdag door burgemeester Lenferink werd gelanceerd bij HUBspot in Leiden moet ervoor zorgen dat meer mensen in onze regio in beweging komen, een goede nachtrust pakken en gezond(er) gaan eten. Momenteel zijn Rabobank Leiden-Katwijk, Hogeschool Leiden, Gemeente Leiderdorp en Gemeente Zoeterwoude de eerste gebruikers van de app van het Centrum voor Vitaliteit.

Gezond gedrag belonen en dan mensen verleiden tot méér. Dat is waar het bij Healthcoins om draait. Met de app worden medewerkers gestimuleerd om meer te bewegen en bijvoorbeeld de trap te nemen, in plaats van de lift. Maar ook gezonde voeding en goede nachtrust worden beloond.

Met de app worden medewerkers bewuster gemaakt en ontstaat er tevens een competitief element, door het sparen van Healthcoins. Met deze ‘coins’ kan gespaard worden voor gratis producten, of kortingen bij ‘gezonde’ bedrijven en organisaties in de regio. Zo wordt vitaliteit beloond en gezond gedrag gestimuleerd.

Het is de bedoeling dat er de komende tijd meer bedrijven en organisaties van de Healthcoin GO-app gebruik gaan maken, en dat er meer lokale bedrijven, organisaties en (startende) vitaliteitsondernemers hun producten via deze gezonde app gaan aanbieden.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×