(foto's: Gerry van Bakel).

Vissen op plastic tijdens Expeditie Singelpark

Plastic hoort niet in de singel, heel veel plastic kan opnieuw gebruikt worden of als grondstof dienen voor andere producten. Om kinderen in de leeftijd van groepen 7 en 8 van de basisschool bewust te maken van het gebruik van plastic organiseert Technolab samen met de Leidse Rederij de workshop ‘drijfvuilvissen’.

Kinderen gaan eerst in de boot door de singels om onderweg plastic uit het wwater te halen om dat daarna te scheiden op basis van recyclecodes die op het materiaal staan. Maar niet al het plastic heeft zo’n code. Om te bepalen tot welke groep het behoort doen de kinderen onder leiding van Technolabmedewerkers wat eenvoudige proeven.

Een reportage van Gerry van Bakel .

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×