Bouwbedrijf Stout bouwt 'De buitenplaats' in Zoeterwoude. (Foto: Robbert Beurse)

Zoeterwoude bezoekt massaal brede school

Tijdens de Dag van de bouw opende Bouwbedrijf Stout zaterdag de bouwhekken van de brede school in Zoeterwoude. Enkele honderden geïnteresseerden namen een kijkje in het nieuwe verzamelgebouw waar vanaf augustus de brede basisschool ‘Het avontuur’, de bibliotheek, het CJG en de Stichting Kinderopvang Zoeterwoude hun onderdak zullen vinden.

De hele dag door gaven medewerkers van Stout rondleidingen waarin bezoekers werden geïnformeerd over het bouwproces. Voor de kinderen waren er springkussens en ambachtelijk lokaal Weipoorts ijs.

Duurzaam
Het gebouw, waarvan burgemeester Liesbeth Bloemen onlangs onthulde dat het de naam ‘De buitenplaats’ zal dragen, moet zo duurzaam mogelijk worden. De bijna 100 zonnepanelen op het dak en de klimaatbeheerinstallatie op de zolder van het gebouw maken dat er slechts een kleine verwarmingsketel nodig is om het hele gebouw van de gewenste temperatuur te voorzien. In de toekomst kan het aantal zonnepanelen uitgebreid worden tot 400 waarna de gasgestookte ketel niet meer nodig zal zijn.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×