(Foto's: Chris de Waard en Emile van Aelst).

Duizenden bezoekers voor open dag hulpdiensten

De open dag die de gezamenlijke Leidse hulpdiensten zondag hielden op het terrein van Wernink Beton aan de Amphoraweg volgens een schatting van de politie zo’n 7.500 bezoekers getrokken. In de stralende zon genoten de bezoekers van allerlei demonstraties. Onder andere een reddingsactie van de Leidse Reddingsbrigade waarbij een ‘drenkeling’ uit de Rijn werd gered.

Ronduit spectaculair was het om de politiehonden in actie te zien die in verschillende situaties een ‘boef’ onder controle moesten krijgen. Onder andere door via een net door een agent ingeslagen autoruit de auto in de klimmen.

Voor de kinderen was er ook veel te zien en te doen. Zo waren er de altijd populaire brandspuitwedstrijden, maar ook konden de kinderen in een echt politiepak op een motor plaatsnemen en konden ze hun vingerafdrukken laten afnemen.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×