Amber Burgwal wist haar titel te verdedigen tot 28 kg. (Foto's: Anna Ramirez).

Sportschool Ramirez sluit seizoen af met Zuid-Hollands judokampioenen

De judoka’s van Sportschool Ramirez hebben zondag het seizoen afgesloten met drie kampioenen, twee tweede plekken en drie derde plekken bij de Zuid-Hollandse kampioenschappen in Dordrecht. Eén leerling reisde alleen af naar het Heide toernooi in Ede tot 15 jaar en werd daar tweede.

Geert Niks (tot 38 kg), Ilja Sigida (tot 34 kg) en Amber Burgwal (tot 28 kg) werden kampioen. Kyan Gortzak (tot 46 kg) en Liseluz Thijssen (tot 44 kg) werden tweede en Isa Kassi (tot 28 kg), Tim Jongbloed (tot 30 kg) en Fygo van Waveren (tot 30 kg) pakten de derde plaats.

Lesley van Egmond reisde alleen af naar het Heide toernooi in Ede tot 15 jaar. In de categorie tot 50 kg pakte hij het zilver. Van Egmond is eerder dit jaar kampioen Jiu Jitsu geworden van Noord-Holland tot 50 kilogram tot 15 jaar en werd kampioen in Braziliaans Jiu Jitsu in de klasse tot 50 kg tot 16 jaar. Deze Leidse jongen is volgens zijn trainster één van de meeste talentvolle vechters in drie verschillende disciplines.

Gerry van Bakel in gesprek met judoka’s van de Ramirezschool in Sport071.

Sportschoolhouder Anna Ramirez is apetrots op haar pupillen. “Afgelopen woensdag gaf ik mijn laatste training voor de Zuid-Hollandse kampioenschappen. Mijn boodschap voor de kinderen was vooral: wees trots op jezelf. Jullie hebben 200 procent inzet getoond op de trainingen en er alles aangedaan. Voor mij zijn jullie al kampioen, wat de resultaten ook zullen zijn. En nu kwam alles er in één keer uit. Van Amber Burgwal is het nog eens een extra knappe prestatie omdat ze nu tweemaal kampioen van Zuid-Holland is geworden. Ik ben super trots.”

De leerlingen van Ramirez hebben het hele jaar naar de Zuid-Hollands kampioenschappen toegewerkt. Ramirez:  “We startten het seizoen met een lach en een traan, want het gemist van Aad van der Luit was duidelijk aanwezig. Maar zoals hij altijd zei,  rust is onze redding en samen staan we sterk. Stap voor stap werkten we naar de wedstrijden toe. Het doel van ons traject dit jaar was vooral genieten van judo, van de wedstrijden en vooral heel veel plezier hebben. En het plezier op de mat zorgde ervoor dat de kinderen gretig en leergierig waren. Met deze prachtige prijzen als resultaat.”

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×