De gemeente Leiden verhuist de komende jaren naar Level Leiden. In het enorme gebouw links op de foto worden vier etages gehuurd. (Foto: Chris de Waard).

Leidse raad stemt in met krediet ambtenarenhuisvesting in Level

Over ongeveer een jaar verhuizen de ambtenaren die nu nog in het Leidse stadhuis werken naar het gebouw Level Leiden aan de science-zijde van station Leiden Centraal. De Leidse raad is in grote meerderheid akkoord met het beschikbaar stellen van de benodigde middelen om de etages waar tot deze zomer nog onderwijsinstelling mboRijnland is gevestigd, om te bouwen naar een plek waar de ambtenaren aan de slag kunnen. Op de begane grond van Level komen de publieksfuncties die nu nog zijn ondergebracht in het Stadsbouwhuis aan de Langegracht en in het atrium van het stadhuis.

Hoeveel geld wethouder Marleen Damen mag uitgeven aan de verbouwing van Level is geheim. Marktpartijen zouden hun offertes kunnen afstemmen op het bedrag dat de gemeente voor de verbouwing wil neertellen en dan betaalt Leiden sowieso de hoofdprijs. Wel is al eerder afgesproken dat de ambtenarenhuisvesting in de nieuwe situatie niet meer mag kosten dan nu heet geval is. Aan die voorwaarde wordt voldaan.

Publieksfuncties
Het verdwijnen van de balies van de afdeling Burgerzaken uit het Leidse stadhuis was een krappe meerderheid in de Leidse raad net een stap te ver. Een motie die de Partij Sleutelstad samen met de VVD indiende, roept wethouder Damen op om in elk geval te onderzoeken of ook in het stadhuis een mogelijkheid kan blijven om bijvoorbeeld aangifte te doen van de geboorte van een kind, werd aangenomen met 20 tegen 19 stemmen.

CDA en Partij Sleutelstad tegen verhuizing
Het CDA stemde samen met de Partij Sleutelstad tegen de kredietverlening. De partijen vinden dat de gemeente niet zorgvuldig genoeg te werk gaan. Met name omdat andere opties dan verhuizen naar Level niet in voldoende mate zouden zijn onderzocht. Andere partijen zijn juist blij met het besluit. Al is het maar omdat de gemeente dan niet voor tientallen miljoenen een nieuw eigen gebouw gaat neerzetten.

Advertentie

Leiden Politiek ambtenarenhuisvesting


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×