(Archieffoto: Reanne van Kleef).

DoCoS en DIOK krijgen milieuvriendelijk kunstgrasveld

Voetbalvereniging DoCoS en Rugby Club DIOK kampen al lange tijd met ruimtegebrek. Daarom heeft de gemeente Leiden besloten dat de twee clubs samen één extra kunstgrasveld krijgen. Dat veld bevat geen rubbergranulaat, maar duurzaam Thermoplastisch elastomeer (TPE) dat niet belastend is voor het milieu. Het veld wordt als het aan sportwethouder Paul Dirkse ligt zo snel mogelijk aangelegd, zijn voorstel ligt nu ter goedkeuring bij de gemeenteraad.

Chris de Waard sprak met sportwethouder Paul Dirkse over het nieuwe kunstgrasveld voor DoCoS en DIOK.

Het nieuwe kunstgrasveld komt op de plek van het huidige veld 2 van DoCos te liggen. Dat nieuwe veld kan veel intensiever gebruikt worden dan het natuurgrasveld dat er nu ligt. Er komt een brug naar DIOK zodat ook de Leidse rugbyers gebruik kunnen maken van het veld. Daarnaast krijgen beide verenigingen er extra kleedkamercapaciteit bij.

Als de Leidse gemeenteraad akkoord gaat wordt het veld waarschijnlijk na de zomer aangelegd. Dirkse: “De clubs zouden het nieuwe veld natuurlijk het liefst aan het begin van het seizoen al kunnen gebruiken, maar dat gaat niet helemaal lukken. We gaan het wel zo snel mogelijk aanleggen.”

Leiden Politiek Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×