(foto: Maarten Mulder)

Tien kilometer en vrouwensprint in de schijnwerper bij aanstaande Gouden Spike

Over een paar dagen barst op de Leidse atletiekbaan weer de strijd los om de Gouden Spike. De wedstrijden beginnen om half vijf en gaan door tot negen uur. Met als hoogtepunten het Nederlands kampioenschap op de tien kilometer voor zowel mannen als vrouwen en de 200 meter sprint met lokale favoriet Tessa van Schagen.

Voorzitter organisatie Gouden Spike Norbert Groenewegen nodigt iedereen van harte uit deze bijzondere atletiekavond mee te komen maken aan de rand van de Leidse Hout. Vanaf 16 jaar kost de entree 5 euro. Op het programma staan vijfentwintig onderdelen zoals diverse sprintnummers, midden- en lange afstandlopen als hoogspringen, verspringen, discus- en speerwerpen en kogelstoten en het altijd spectaculaire polstookhoogspringen.

Nobert Groenewegen verheugt zich natuurlijk op de Nederlandse kampioenschappen tien kilometer bij de mannen en vrouwen, maar als voormalig 800 meterloper is die afstand ook favoriet.

Gerry van Bakel in gesprek met Nobert Groenewegen over de Gouden Spike tijdens Sport071.

Dit jaar vindt de 47ste editie plaats van dit atletiekgala. In 2021 betekent het dat nummer 50 op de teller zal staan, omdat Leiden Atletiek dan ook haar zilveren jubileum viert hoop Norbert Groenewegen dat jaar extra uit te kunnen pakken. Misschien kunnen we Dafne Schippers dan overhalen om mee te doen, droomt hij hardop. Maar eerst is er nog genoeg te doen voor aanstaande zaterdag.

Voor meer details over het programma ga je naar de website van de Gouden Spike.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×