Nieuwe Leidse zwemvereniging hoopt successen voort te zetten (foto: Rolf Marselis/archief Sleutelstad)

Eén zwemvereniging voor iedereen ZVL 1886

De nieuwe fusievereniging ZVL 1886 telt tweeduizend leden. Van beginnende zwemmertjes tot de top van het Nederlandse waterpolo. De naam is er en aan een nieuw logo en clubtenue wordt hard gewerkt met mensen uit alle geledingen van de club.

De belofte van een nieuw zwembad aan de Vliet werkte als katalysator voor het samengaan van LZ1886 en De Zijl Zwemsport. In april schaarden de leden van beide clubs zich in grote getale achter dit voornemen. Nu is het wachten op het begin van de bouw van het zwembad. Van vice-voorzitter Caspar Boendermaker (voorheen voorzitter LZ 1886) mag de bouw liever gisteren beginnen dan morgen.

Gerry van Bakel in gesprek met Caspar Boendermaker tijdens Sport071.

Caspar Boendermaker zegt dat ZVL 1886 ook in de toekomst zowel topsport als breedtesport zal aanbieden. “Voorlopig behouden we beide clubhuizen en bljven we in beide zwembaden trainen.” Ook voor zwemles kunnen kinderen en hun ouders terecht bij ZVL 1886. “En je steunt zo meteen de zwemvereniging.”

Hoewel een overgrote meerderheid van de leden de fusie steunden, was er ook weerstand tegen het samengaan met de aartsrivaal. Caspar Boendermaker hoopt ook de nee-stemmers uiteindelijk mee te krijgen in een gezamenlijke toekomst.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×