Het gebouw van de Westwoudschool zal binnenkort plaatsmaken voor huizenbouw. (Foto: Robbert Beurse).

Eindfeest en reunie Westwoudschool

Menig oud leerling van basisschool De Westwoud in Zoeterwoude zal misschien een traantje wegpinken bij de gedachte dat hun oude, vertrouwde schooltje er binnenkort niet meer staat. Samen met De Corbulo en De Klaverweide verhuist De Westwoud na de zomervakantie naar de brede school De Buitenplaats. Omdat moment te markeren organiseert de school op zaterdag 30 juni een eindfeest voor ouders, buren, oud-leerlingen én hun ouders.

Het gebouw van de Westwoud zal worden gesloopt om plaats te maken voor tien woningen, zodat alleen de herinneringen straks nog overblijven. Om samen herinneringen op te halen is er op zaterdagavond 30 juni vanaf 19 uur een feest op het Jopie Baars-plein, het speelplein van de school, vernoemd naar de oud-directrice van de school. DJ Alfons Belt uit Stompwijk, bekend van menig schuurfeest in de regio, verzorgt de muziek. De band Groen en Hard uit de Zoeterwoudse Weipoort geeft een spetterend optreden.

De geliefde oud-directrice Jopie Baars (naar haar is het schoolplein genoemd) zal er ook bij zijn, meester Ron ontbreekt niet (zonder lange witte baard) en ook burgemeester Bloemen zal niet ontbreken.

Verkoop
Op dinsdag 3 juli gaan ook nog eens alle schoolspullen in de verkoop. Van 17.00 tot 19.00 uur is er rommelmarkt: Alle oude schoolmaterialen, waaronder meubels, inventaris, spellen, oude kaarten worden te koop aangeboden. Er zitten echt collectoritems tussen!

Advertentie

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×