(Foto: Gerry van Bakel)

Oppassen voor vervelende bacterie in water bij warm weer

Als de temperaturen stijgen, lokken de waterspeelplaatsen kinderen en ouders met belofte van verkoeling en plezier. Maar het warme weer kan ook bacterien zoals de E. coli bacterie laten groeien tot onverantwoord hoge waarden. De gemeente controleert de gezondheid van het water en plaatst waar nodig waarschuwingsborden.

Bij de speelplaats tussen het Hooghkamerpark en het Vlietlandcollege aan de N206 staat zo’n bord. De kleine vijver naast de klimrekken ziet er van zichzelf al niet zo aanlokkelijk uit enhet gele bord met de waarschuwing: water niet betreden ivm E. coli bacterie mist zijn uitwerking niet. Ondanks de vrije woensdagmiddag en het mooie weer is de speelplaats uitgestorven.

Een halve kilometer verderop bij de waterspeelplaats Cronesteyn is dat wel anders. Hier spelen tientallen kinderen in en om het water. Ouders kijken vanaf de kant in de schaduw van de bomen toe. Er is dan ook geen geel waarschuwingsbord te zien. Een vader komt aangereden met twee kinderen in een bakfiets. Hij vindt deze waterspeeltplaats een ideale plek voor een warme woensdagmiddag.

Een moeder loopt juist met haar dochter terug naar de fiets. Voor hen zit het bezoekje er al weer op. Dochter heeft lekker gespatterd in het water en haar moeder vertrouwt erop dat geen bericht goed bericht is.

Tijdens het buitenzwemseizoen van mei tot en met september controleert de gemeente de waterkwaliteit. Voor meer informatie over zwemwater in en rond Leiden kijk je op de website van de gemeente.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×