Gratis rugby- en voetbaltraining met LeidenSportZomer

Leidse kinderen van 6 tot en met 16 jaar kunnen deze zomer gratis rugby- en voetbaltraining volgen bij RC DIOK en LV Roodenburg. Onder de noemer ‘LeidenSportZomer’ bieden de verenigingen samen met de gemeente Leiden kinderen de kans om een nieuwe sport te ontdekken.

Van 14 juli tot en met 25 augustus kunnen de kinderen drie keer per week trainingen bezoeken. Ze moegen zelf kiezen welke sport ze doen. Maandag en woensdag zijn de trainingen van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. De trainingen zijn voor alle kinderen tussen de 6-16 jaar uit Leiden. Jongens en meisjes leren samen de basis van de rugby- en voetbalsport. Ook kinderen die de sport al beoefenen zijn welkom. De trainingen worden gegeven door trainers van beide clubs,

Gerry van Bakel in gesprek met Welmoet Lugt (DIOK) en Léon Kloos (Roodenburg) tijdens de uitzending van Sport071.

LV Roodenburg voorzitter Léon Kloos is blij met het initiatief: “Het is een mooie kans om kinderen in aanraking te laten komen met het Leidse verenigingsleven. Het zo laagdrempelig mogelijk aanbieden van sportactiviteiten geeft elk kind een kans om een gezonde levensstijl te ontwikkelen”. Welmoet Lugt, woordvoerder van DIOK en mede initiator van de LeidenSportzomer sluit zich hierbij aan: “Niks is mooier dan de kameraadschap die je opbouwt tijdens en rondom het sporten. Dan vervagen alle verschillen. Afkomst en opleiding zijn niet meer relevant, alleen de passie voor de sport. Keer op keer blijkt dat je dan niet naast elkaar met met elkaar veel meer bereikt. Mooi is dat”.

“Voor Leiden is het geweldig wat er staat te gebeuren”, vertelt Rik van der Geest, breedtesportcoördinator van de gemeente. “Voor ons als gemeente is het belangrijk dat sport voor iedereen gemeengoed wordt. Dit initiatief, gesteund door vele vrijwilligers, is een mooi voorbeeld van hoe we als gemeente iets moois voor de jeugd kunnen neerzetten. Ik hoop dat de Leidse jeugd deze kans oppakt en er een sportieve zomer van maakt”.

Aanmelden

Deelnemers mogen altijd komen, maar de organisatie van LeidenSportZomer vindt het wel handig om te weten op hoeveel kinderen ze ongeveer moeten rekenen. Inschrijven kan via de website www.LeidenSportZomer.nl.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×