Wethouder Jos Roeffen van Hart voor Oegstgeest nam de prijs donderdagmiddag in Nijmegen in ontvangst. (Foto's Chris de Waard).

Oegstgeest verzilvert nominatie Gouden Zwaluw

De gemeente Oegstgeest heeft de Gouden Zwaluw gewonnen voor de herinrichting van de Klinkenbergerplas. ‘Metamorfose van een eentonige ontgrondingsplas naar een oase van natuur en landschap, waar educatie en recreatie hand in hand gaan en waar men – omringd door flora en fauna – tot een weldadige rust komt’. Zo beschrijft de jury van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap (VNC) de herinrichting van natuur- en recreatiegebied de Klinkenbergerplas.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Roeffen over het winnen van de Gouden Zwaluw.

Roeffen is trots op de Gouden Zwaluw voor Oegstgeest. “We zijn in 2015 gestart met de herinrichting. Natuurontwikkeling was al direct een belangrijk doel. Uit de gesprekken met huidige en toekomstige gebruikers van het gebied, binnen en buiten Oegstgeest, kwamen al snel idee├źn voor meer natuur bij de Klinkenbergerplas. De oeverzwaluwkast, de natuurspeelplaats, de aanplant van fruitbomen en de keuze voor inheemse en bijenvriendelijke beplanting laten zien dat mens en natuur in Oegstgeest goed samengaan. Ons toch al groene dorp is een natuur- en recreatiegebied rijker. Dat de nominatie vanuit een omwonende komt, maakt deze prijs des te meer bijzonder.”

Over de Gouden Zwaluw
De VNC reikt de Gouden Zwaluw uit aan personen of organisaties die zich ingezet hebben om de natuur in de straat, wijk of stad te bevorderen. De prijs bestaat uit een bronzen beeldje en een oorkonde.

Duurzaamheid Oegstgeest Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×