(Foto's: Politie).

Politie stuit op dode buizerd en levende zeelt

De politie meldt via hun Facebook-pagina twee zaken waarbij dieren betrokken zijn. De vinder van een dode buizerd kreeg een reprimande, omdat het vervoeren en verhandelen van beschermde dieren niet is toegestaan. Ook als het dier al dood is. Een lijst met beschermde dier- en plantsoorten is te raadplegen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

In Oegstgeest belde iemand de politie, nadat gezien was dat een visser een vis in een plastic tas stopte om mee te nemen. Agenten controleerden de man en vonden inderdaad een zeelt in een van de fietstassen van de man. De visser had de zoetwatervis levend in een plastic tas gestopt.

Aangezien de vis groter dan de minimummaat van 25 centimeter was en er ter plaatse geen meeneemverbod geldt, kreeg de man alleen een waarschuwing. De politie meldt dat de zeelt het avontuur heeft overleefd.

112 Sleutelstad Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×