(Foto's: Raadslid Harbert van der Kaap, Partij voor de Dieren).

Partij voor de dieren woedend om maaien in broedseizoen

“Hoe verzin je het? Maaien in het broedseizoen!” Raadslid Harbert van der Kaap van de Partij voor de Dieren stak zijn verbazing niet onder stoelen of banken toen hij langs de Witte Singel reed en constateerde dat de gemeente Leiden de begroeiing langs de oever had weggemaaid.


“Ten behoeve van het vernieuwen van de beschoeiingen, maar daarbij zijn wel nesten van broedende watervogels verstoord en vernield”, schrijft Van der Kaap in een serie vragen aan het stadsbestuur. “Terwijl het verstoren, verwijderen of vernielen van nesten volgens de Wet Natuurbescherming verboden is. Bovendien zijn  waardevolle planten zoals de Rietorchis weggemaaid.”

Op de foto’s van Van der Kaap is te zien hoe het nest van een broedende watervogel is verstoord door de beschermende planten rondom het nest weg te maaien. Inmiddels heeft de eend het nest volgens het raadslid verlaten vanwege de aanhoudende verstoringen.

Van der Kaap wil nu van het college weten waarom er is gemaaid tijdens het broedseizoen. En ook waarom überhaupt niet is onderzocht of er volgens aan het broeden waren. Omdat het bepaald niet de eerste keer is dat dit soort werkzaamheden door de gemeente worden uitgevoerd in het broedseizoen wil de PvdD nu dat er maatregelen worden genomen zodat zoiets nooit meer kan gebeuren.

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×