Proeverij van de Buurderij Leiden (foto: Benjamin de Groot)

Leidse Buurderij viert eenjarig bestaan met proeverij op 20 juni

De naam Buurderij suggereert een soort boerderij voor buren en dat willen Sandra Dool en Stella van Mever ook graag uitstralen. De Buurderij is een webshop voor producenten van allerlei artikelen, veelal eten, maar binnenkort ook handgemaakte zeep. Biologisch waar het kan en vooral lokaal. De buren, zoals klanten genoemd worden, kunnen op woensdagmiddag hun bestelde spullen ophalen.

Wie klant (of buur)  wil worden bij de Buurderij moet zich online aanmelden. Daarna heb je toegang tot de webshop en kun je een bestelling plaatsen. Er is geen verplichting tot wekelijks kopen en ook geen minimum. De nieuw producten staan woensdagavond online en tot maandagnacht 12 uur kunnen mensen bestellen. Op woensdag tussen 16.00 en 18.00uur staan de gekochte waren klaar bij Hof van Sijthoff aan de Doezastraat.

Ter plekke bijbestellen kan niet. De Buurderij wil geen producten hoeven weg te gooien, dus er wordt enkel geleverd wat er is besteld. Maar je kunt bij het ophalen natuurlijk wel even met medeburen praten over wat zij besteld hebben en vervolgens dat ook zelf bestellen voor de volgende week. “We worden steeds meer een sociaal ontmoetingspunt,” zegt Sandra Dool. Samen met Stella van Mever is Sandra aanspreekpunt voor zowel klanten als producenten van de Buurderij. Het is een fenomeen dat is ontstaan in  Frankrijk en langzamerhand ook Nederland verovert.

Gerry van Bakel in gesprek met Sandra Dool, een van de aanspreekpunten van de Buurderij.

Proeverij
Woensdag 20 juni is er een proeverij in het Hof van Sijthoff, ook van 16.00 tot 18.00uur. Een mooie gelegenheid om eens een praatje aan te knopen met de producenten. Iedereen mag komen kijken en proeven. En wie wil kan zich aansluiten en een bestelling plaatsen.

Producenten die aan de Buurderij deelnemen zijn: De Kaagse boer, Lakenvelder boerderij Boterhuis, de Leidsche Vleeschhouwerij, Escargots&Zo, kwekerij Eko-logisch, Annemarie’s Brood, zorgkwekerij de Bramenhorst, Better Bagels, Oma Appels Lekkernijen en Sugar ’n Spice. Binnenkort voegen Moers Thee en Meer, DIY Soap en een leverancier van biologische walnoten zich bij dit gezelschap.

Voor meer informatie ga naar de website van de Buurderij of bezoek de facebookpagina. En de Buurderij is ook te volgen op Instagram. Wie zich snel aanmeldt en een bestelling plaatst, kan nog een kortingscode van 5 euro krijgen.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×