Nieuwe wethouder slaat eerste eerste paal bij Lammenschansdriehoek

Gistermiddag heeft wethouder Fleur Spijker (D66, Duurzame Verstedelijking) de eerste paal geslagen voor de tweede fase van de studentencampus Yours in de Lammenschansdriehoek. “Of eigenlijk gedraaid”, lacht Spijker nadat ze op haar naaldhakken uit de cabine van de hei-installatie is geklommen. De bijna 32 meter lange ‘paal’ is in feite een gat in de grond waar beton en bewapening in wordt gestort. Een wethouder op naaldhakken hadden ze trouwens nog niet eerder meegemaakt bij bouwcombinatie VORM en Ballast Nedam.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Spijker over haar eerste eerste paal voor de tweede fase van campus Yours.

De eerste fase van Yours is al enige tijd geleden opgeleverd en bestaat uit 583 studentenwoningen en 208 koop- en huurwoningen. Die zijn allemaal al verkocht en verhuurd. In de tweede fase komen er nog eens ruim 400 huurappartementen voor young professionals en ruim 650 studentenwoningen bij.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline