Om de buurt een idee te geven van het plan werd in december deze impressie van de toren getoond.

Hoogbouwprotest in Leiden Zuid-West

Opnieuw komen omwonenden in het geweer tegen een bouwplan dat in hun ogen vooral te hoog is. Op de plek waar nu nog les wordt gegeven aan leerlingen van mboRijnland, op de hoek van de Churchilllaan en de Vijf Meilaan, is een plan in de maak voor een woontoren van 70 meter hoog. Vergelijkbaar met de Stadswachter aan de overkant van de weg boven de AH XL Supermarkt.

George Lubeck vroeg de leden van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling gisteravond om niet in te stemmen met de enorme woontoren.

De schoollocatie wordt na de zomervakantie niet meer door mboRijnland gebruikt. De plek wordt daarom verkocht aan een ontwikkelaar die er woningen neer wil zetten. En dan het liefst zoveel mogelijk. In dit plan gaat het om een complex meet zo’n tweehonderd appartementen. Dat is tegen het zere been van de buurt. George Lubeck die als woordvoerder van de omwonenden gisteravond de raadscommissieleden toesprak, wees er daarbij op dat de wijk is gebouwd als ‘stadstuinwijk’ met gebouwen van drie of vier etages. Nieuwbouw zou in zijn ogen dan ook moeten aansluiten bij de bestaande bouwhoogtes.

Leiden wil tot 2030 ongeveer 8.500 woningen bijbouwen en Leiden Zuid-West is een van de wijken waar de gemeente kansen ziet voor het toevoegen van grotere hoeveelheden woningen.

Advertentie

Leiden Maatschappij Politiek vijfmeitoren


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×