Ronald de Lange opent na de zomer opnieuw een Spar supermarkt aan de Lange Mare. (Foto's: Chris de Waard).

Spar supermarkt keert terug in centrum van Leiden

Ronald de Lange opent na de zomer voor de tweede keer een Spar supermarkt aan de Lange Mare in Leiden. De ondernemer, die al een supermarkt in de Herenstraat heeft, probeerde het al eerder op de Lange Mare maar moest alweer snel de deuren sluiten. De winkelruimte bleek te klein voor een echt grote supermarkt en te groot voor de buurtsuper die hij er nu gaat starten.

Dat hij een nieuwe poging waagt heeft alles te maken met het gegeven dat de eigenaren van het pand hebben besloten om het op te delen in twee winkelruimtes aan de Lange Mare met erboven appartementen. Ook worden de winkels minder diep. Aan de achterzijde van het pand komen studio’s.

“De supermarkt wordt daardoor beter te exploiteren”, verwacht De Lange die in het centrum een ander type supermarkt start dan degene in de in de Herenstraat. “Het wordt een echte City Spar. Met ook veel gemaksproducten en verse maaltijden, pizzapunten en belegde broodjes”. In september opent de nieuwe winkel de deuren.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×