(Foto: Guus Baks).

Stationsgebied wordt duurzaamste kilometer van Nederland

Het Leidse Stationsgebied en de Schipholweg worden samen de ‘Duurzaamste Kilometer van Nederland’. Ruim twintig partijen, actief in dit gebied, hebben deze ambitie vastgelegd in een zogenoemde Green Deal.

Die Green Deal bestaat uit afspraken over het gebruik van innovatieve energiebronnen, vernieuwend waterbeheer, vergroening tegen hitte en vóór betere luchtkwaliteit, hergebruik van (bouw-)materialen en andere circulaire oplossingen. In een hechte samenwerking gaan burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties, waterschap, gemeente en provincie aan de slag, zodat het Leidse stationsgebied in 2025 de Duurzaamste Kilometer van Nederland is.

De afspraken zijn vastgelegd tijdens de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Daar werd een jaar geleden al de eerste aanzet gegeven voor de Green Deal. Als symbool van de samenwerking hebben alle partners gezamenlijk een groene tuinbank in elkaar gezet die een plekje krijgt in het Stationsgebied.

Advertentie

Duurzaamheid


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×