( Foto's: Emile van Aelst)

Geslaagde Kookdjem van Leidse restaurants met leerlingen van Hof van Sijthof

Vrijdagmiddag organiseerden Hof van Sijthof, Resto van Harte, de DZB en de Gemiva-SVG Groep een Kookdjem op het terrein van de Kwekerij van de DZB. Vier horecaondernemers gingen met elkaar de strijd aan om in anderhalf uur tijd een voor en hoofdgerecht te serveren. De teams bestonden uit een leerling van Hof van Sijthoff, een vrijwilliger van Resto van Harte, de horecaondernemer en een medewerker horeca van DZB. De restaurants kregen vlees en vis, maar moesten zelf hun groente en kruiden uitzoeken en plukken in de kwekerij.

Rob Geus, voorheen presentator van het programma de Smaakpolitie, was ook aanwezig. Hij heeft zelf een restaurant waar mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hij juichte de Leidse initiatieven toe, om meer mensen met een verstandelijke handicap op te leiden en in dienst te nemen.

Een deskundige jury bestaande uit Rudo Slappendel, Macha Smit (eigenares Passion Food en een ex-deelnemer van Master Chef), wethouder Marleen Damen, twee leerlingen van Hof van Sijthoff en Hagenaar Henk Bres proefden en beoordeelden de gerechten. Na het optellen van alle punten bleken alle restaurants een 8 gescoord te hebben.

Na afloop van de kookdjem was er een netwerkborrel en diner van SPARK het platvorm van Leidse en regionale werkgevers die zich hard maken voor sociaal ondernemen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×