SP Voorschoten stemt tegen coalitieakkoord maar is wel positief

Bij de stemming over het coalitieakkoord dat VVD, GroenLinks en D66 in Voorschoten hebben gesloten, kwamen er twee tegenstemmen uit de bus. Dat waren de stemmen van de PvdA en de SP in Voorschoten. Fractievoorzitter van de SP in Voorschoten Erik Maassen lichtte die tegenstem toe in Politiek071. “Ik ga geen handtekening zetten onder een akkoord waarover ik niet heb meegepraat.”

Ondanks zijn tegenstem, wilde Maassen het toch vooral hebben over de positieve punten van het akkoord. Zo is hij blij dat er veel aandacht is voor extra sociale huurwoningen en dat er naar Voorschoten wordt gekeken als onderdeel van de Leidse regio. “Ik denk dat de coalitiepartijen het positieve geluid dat wij hebben laten horen erg verfrissend vonden”, vindt Maassen. Hij denkt daarmee een mooie basis te hebben gelegd voor toekomstige samenwerking met de coalitie.

Erik Maassen van SP Voorschoten in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

Linkse eenmansfracties
De andere tegenstem kwam van PvdA’er Ad de Graaf. Hij zit net als Maassen met één zetel in de Voorschotense gemeenteraad, waardoor Maassen een samenwerking tussen de partijen onvermijdelijk acht. “We zijn allebei alleen in de raad en de andere partijen hebben minimaal drie zetels. Daarnaast zitten we politiek gezien ook vrij dicht bij elkaar natuurlijk.”Overigens ziet Maassen ook de noodzaak voor samenwerking met andere fracties, zei hij tot slot van het interview, nu hij wederom vier jaar alleen in de raad zal zitten.

Advertentie

Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×