Vrijwilligers van de dierenambulance. (Foto: PR Dierenambulance Regio Leiden).

Dierenambulance-Vogelasiel zoekt extra vrijwilligers

Enkele vrijwilligers van de Leidse Regionale Dierenambulance-Vogelasiel, die jarenlang actief zijn geweest, hebben recentelijk om verschillende redenen het werk moeten beëindigen. Het gevolg is dat de organisatie te kampen heeft met een tekort aan vrijwilligers.

“De drukke periode staat weer voor de deur”, zegt voorzitter Jaap van Meijgaarden, van de Leidse Regionale Dierenambulance-Vogelasiel. “Dat betekent extra werk met het ophalen en verzorgen van dieren. Niet alleen van jonge vogels, die door een kat zijn aangevallen, of uit het nest zijn gevallen en door de ouders dan niet meer kunnen worden verzorgd, maar ook van honden en katten, die de lente in hun bol hebben en minder goed opletten bij het oversteken van wegen. Vandaar deze dringende oproep voor nieuwe vrijwilligers.”

Werkzaamheden
De werkzaamheden van vrijwilligers zijn veelzijdig. Van het bemensen van de telefooncentrale, het rijden op de ambulance, tot het verzorgen van de vogels en andere dieren dan huisdieren aan toe. Naast chauffeurs zijn er ook bijrijders nodig, “want in je eentje kun je een gewond dier dat probeert weg te vluchten meestal niet vangen” aldus van Meijgaarden.

De Dierenambulance is gevestigd in de Robijnhof in Leiden en het Vogelasiel dicht bij het Groene Kerkje aan de Haarlemmerstraatweg 12 in Oegstgeest.
Ben je geïnteresseerd neem dan voor de dierenambulance contact op met coördinator Yvonne Hijman, 071 – 517.41.41 en voor het vogelasiel met coördinator Carla van Steenbergen 071 – 517.24.88, of kijk op www.dierenambulanceleiden.nl

Robbert Beurse sprak met Jaap van Meijgaarden over het tekort aan vrijwilligers.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×