Het eerste vaatje Leidse nieuwe haring werd dit jaar binnengesleept door Jaap Ente van Gils van Euronet Autoruiten.(Foto's: Emile van Aelst).

Haringveiling 3 October Gilde brengt 15.000 euro op voor Gehandicaptentour

De jaarlijkse haringveiling van het 3 October Gilde heeft gisteren 15.000 euro opgebracht. Het goede doel dat dit jaar is gekozen is de Gehandicaptentour: de viering van Leidens Ontzet in de tehuizen in en om Leiden, met een slotfeest op Swetterhage. Het eerste vaatje Leidse nieuwe haring zelf bracht dit jaar 4.000 euro op en werd binnengesleept door Jaap Ente van Gils van Euronet Autoruiten.

De rest van het bedrag werd binnengehaald met de verkoop van verschillende goederen en diensten die door de vele ondernemers uit de regio beschikbaar werden gesteld. Omdat er ieder jaar meer kavels worden aangeboden, heeft het Gilde ervoor gekozen om een deel te verloten en een deel te veilen.

Reanne van Kleef sprak met Jaap Ente van Gils van Euronet Autoruiten en Gerda Schukking van het 3 October Gilde over de haringveiling.

Veilingmeester Rudo Slappendel was blij met het opgehaalde bedrag van 15.000 euro voor de Gehandicaptentour.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×