Leidse Kampioenschappen Gymsport Leiden

Voor de tweede keer organiseert Gymsport Leiden een kampioenschap voor de eigen wedstrijd-gymnasten. Op zaterdag 30 juni strijden clubleden voor de titels op de deelgebieden Acro, Groepsspringen, Turnen, Ritmische Gymnastiek en Dans. Aan het eind van de dag wordt aan een van de kampioenen de Jan de Knegt-bokaal uitgereikt.

Anderhalf jaar geleden ontstond Gymsport Leiden uit vijf lokale gymnastiekverenigingen. Om de fusie te vieren werd vorig jaar voor het eerst de Leidse kampioenschappen gehouden. Als eerbetoon aan de man die de fusie initieerden – Jan de Regt – werd toen de gelijknamige wisseltrofee de Jan de Knegt-bokaal in het leven geroepen.

Ook wordt de dag aangegrepen om degene die Nederlands kampioen zijn geworden voor het eigen publiek te eren. Komend weekend komt een tiental Leidse gymnasten in actie op het Nederlands kampioenschap in de Rotterdamse Ahoy.

Gerry van Bakel in gesprek met Gymsport Leiden voorzitter Arthur Haasbroek en vrijwilliger Simone Dingjan.

De Leidse Kampioenschappen worden zaterdag 30 juni gehouden in de sporthal aan het Broekplein in de Merenwijk. Kijk op de website van Gymsport Leiden voor meer informatie.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×