(Foto's: Gerry van Bakel)

Hortus Botanicus viert Midzomernacht op snijvlak van cultuur, kunst en onderwijs

De langste dag en de kortste nacht, maar dan wel een gevuld met dromen. Op 21 juni viert de Hortus Botanicus de zomer en nodigt iedereen uit voor een Midzomernachtfeest vol muziek, dans, theater, poëzie en verhalen. En een paar gelukkigen mogen zelfs de nacht doorbrengen in de eeuwenoude tuin tussen Rapenburg en Singel.

Het is alweer vijftien jaar geleden dat de Hortus Botanicus de traditie van de Midzomermacht in gang zette, met als voornaamste doel geld op te halen voor onderhoud en behoud van de tuin middels adoptie van de bomen in de Hortus. De huidige prefect van de Hortus Botanicus Paul Kessler zegt dat hij het samenkomen van kunst, cultuur en onderwijs en onderzoek in zijn tuin graag stimuleert.

Gerry van Bakel sprak met Hortus-medewerker Gwendolyn Pronk, Geert van der Velden van Fields of Wonder en Hortus prefect Paul Kessler.

Acht jaar geleden sloot Fields of Wonder zich aan bij dit jaarlijkse evenement met hun Openluchthotel, daarnaast is er ook poezie en dans. Geert van der Velden vertelt dat kunstenaars de bedden ontwerpen die in principe bedoeld zijn om onder de blote hemel te slapen maar die in geval van slecht weer overdekt kunnen worden. Voor dit jaar is het hotel al helemaal volgeboekt.

De Midzomernacht begint om 19.30 uur en duurt to middernacht. Kaartjes zijn online te koop via de website van de Hortus Botanicus en aan de kassa.

Sleutelstad’s eigen cultuurprogramma Cultuur071 neemt morgenavond de seizoensafsluitende Poëzienacht op in de Hortus Botanicus. Opname is van 21.00 tot 23.00 uur, het programma wordt aanstaande zaterdag op het gebruikelijke tijdstip (10.00-12.00uur) uitgezonden via 93.7 FM.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×