(Foto: Emile van Aelst).

24Kitchen neemt Food Truck challenge op tijdens Leiden Culinair

Het tv-programma 24Kitchen komt vandaag tijdens de eerste avond van Leiden Culinair langs voor de opnames van Food Truck Challenge. De drie foodtrucks zijn aanwezig van 17.00 uur tot 20.00 uur op het Leidse culinaire festival op de Lammermarkt. Bezoekers zijn zelf de jury en bepalen welke foodtruck met bekende Nederlanders dit keer wint. Leiden Culinair opent vandaag om 17.00 uur en is tot en met zondagavond te bezoeken.

Reanne van Kleef sprak met Voorzitter Rob van Marwijk over Leiden Culinair.

Tijdens Leiden Culinair laten verschillende restaurants uit Leiden zien wat ze in huis hebben. Bezoekers kunnen vier dagen lang genieten van de gerechten van vijftien verschillende restaurants en een uitgebreid muziekprogramma. Het festival is dit jaar voor het eerst te vinden op de Lammermarkt, dat sinds kort weer in gebruik is als evenementenplein. Leiden Culinair gaat inmiddels al de 32e editie in.

Food Truck Challange met Lange Frans

Tijdens de Food Truck Challange van 24Kitchen strijden drie foodtrucks tegen elkaar: de Worsten van Babel, Soundos & Lange Frans en die van Pauline Wingelaar & Anouk Hoogendijk. Een aantal festivalgangers zal fungeren als jurylid en de gerechten van de drie duo’s moeten proeven en keuren. Wie het populairste is en de meeste gerechten verkoopt, wint. Julius Jasper zal aan het eind van de challenge de eindbeoordeling doen.

Dit jaar worden de Leidse restaurateurs zelf ook weer beoordeeld. De jury bestaat uit de verse winnaar van Masterchef Frederick van Emstede, Marno Langbroek, de winnaar van de Leidse etalageprijs en Marieke Walenkamp.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×