We Are Leiden augustus 2017 (foto: Chris de Waard/archief Sleutelstad).

We Are Leiden nodigt Leidenaren uit voor tweede editie ontmoetingen

Houd jij van Leiden en wil je wel je favoriete koffietent, kledingwinkel of buurtkroeg delen met iemand die nieuw is in Leiden, dan ben je van harte uitgenodigd voor het kick-off evenement van We Are Leiden op zondag 26 augustus. Waar Leidenaren – zowel geboren en getogen als import – kennismaken met nieuwkomers en hen rondleiden door de stad.

Anika van de Wijngaard van “We Are Leiden’ zegt dat je geen professionele gids hoeft te zijn en ook niet alle toeristische hotspots hoeft te weten. Het gaat erom dat je Leiden laat zien zoals jij het kent. Aanmelden kan via de website van ‘We Are Leiden’.

Gerry van Bakel in gesprek met Anika van de Wijngaard van We Are Leiden

Dit jaar start het evenement in de tuin van Museum Volkenkunde. Daar ontmoeten locals en nieuwkomers elkaar en trekken ze vervolgens in duo’s (of kleine groepjes) de stad in. De locals maken de nieuwkomers wegwijs in Leiden en laten bijvoorbeeld zien waar je een lekker kopje koffie kunt drinken, wat het gezelligste terras van Leiden is en welke parken of hofjes echt de moeite waard zijn om in te wandelen.

De Leidenaren bedenken zelf de plekken die ze willen laten zien en We Are Leiden zorgt er (in samenwerking met organisaties en culturele instellingen) ook voor dat er leuke activiteiten zijn in de stad. Zo zijn er in de Leidse Schouwburg korte rondleidingen en is de Hortus Botanicus gratis toegankelijk voor deelnemers van de kick-off.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×