De Stamgasten waren vorig jaar met hun Blauwe Tram de winnaars van de Aad van der Luit Trofee. Ook dit jaar hebben ze weer iets speciaals in petto. (Foto's: Emile van Aelst).

Lakenfeesten vandaag van start met kermis op Beestenmarkt

Leiden staat de komende dagen in het teken van de Lakenfeesten. Vandaag starten de eerste activiteiten. De zomerkermis op de Beestenmarkt bijvoorbeeld, maar ook openen de restaurants op Leiden Culinair aan het einde van de middag hun terrassen op het nieuwe evenemententerrein Lammermarkt. Kermis en Culinair zijn allebei tot en meet zondag geopend. Op zaterdagmiddag is er van 13.00 uur tot 14.00 uur een prikkelarm uurtje ingelast op de kermis.

Chris de Waard nam met Lakenfeesten-organisator Nilles Raken het programma voor de komende dagen door. De Peurbakkentocht en de Dragonboat race hebben dat jaar een recordaantal deelnemers.

Braderie en peurbakkentocht
Morgen wordt op de Haarlemmerstraat de jaarlijkse Peurbakkenmarkt gehouden. De kraampjes van deze gezellige braderie gaan om 10.00 uur open en sluiten pas om 18.00 uur. Bezoekers hebben dan een uurtje om even snel wat te eten bij Leiden Culinair en kunnen dan vanaf 19.00 uur een plekje aan het water zoeken voor de Peurbakkentocht.

Wie niet in de stad is om vrijdagavond het spektakel mee te maken, kan via de Facebook-pagina van Sleutelstad ook thuis of onderweg live meegenieten.

Nostalgische kermis, kinderplein en dragonboat race
Op het Pieterskerkplein is vanaf vrijdagmiddag 14.00 uur drie dagen lang een nostalgische kermis. Op het Gerecht is ook dit jaar weer een kinderplein op zaterdag- en zondagmiddag, in het Van der Werfpark is het hele weekeinde de Leidens Gouden Eeuw markt en op de Hooglandse Kerkgracht het Zomers Kunstweekend. Op zondag wordt op de Breestraat bovendien een grote curiosamarkt gehouden.

Muziek tijdens de Lakenfeesten
Op verschillende plekken in het centrum zijn de komende dagen tal van optredens. Zondag bijvoorbeeld tijdens straatmuzikantenconcours De Gouden Pet, zaterdag tijdens de Hollandse Avond op het Stadhuisplein en vrijdag is er na afloop van de Peurbakkentocht een afterparty met de band O’Nine op heet Stadhuisplein. Iets verderop treedt dan Rubberen Henkie op bij café De Uyl van Hooghland.

Voor wie het allemaal nog niet genoeg is. Zaterdagmiddag wordt er in het Rapenburg gezwommen voor het goede doel tijdens de eerste Rapenburg race, bij de Hooglandse Kerk is zaterdagmiddag tot 20.00 uur ’s avonds het Leids Bierfestival en om 20.30 uur is de aftrap van een nieuw festival in Leiden: Het Van Rijn Festival dat zich afspeelt op en rond het water van de Rijn tussen de Lage Rijndijk bij Leiderdorp en de Oude Rijn bij de Stevenshof.

Advertentie

Leiden Lakenfeesten peurbakkentocht


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×