(Foto: Chris de Waard).

Partij Sleutelstad houdt politiek café over burgerparticipatie

Hoe kan de politiek de inwoners van Leiden zoveel mogelijk bij de besluitvorming betrekken en op welke manier kan dat het beste. Die vragen staan centraal tijdens het eerste politiek café dat de nieuwe Partij Sleutelstad op maandagavond 2 juli organiseert in de achterzaal van Café In den Vergulden Kruik.

“De avond is uitdrukkelijk niet alleen bedoeld voor onze eigen leden en kiezers, maar voor iedereen die met de raadsleden van PS en met elkaar van gedachten willen wisselen over de Leidse politiek”, zegt fractievoorzitter Maarten Kersten. “We gaan de aanwezigen onder andere vragen wat ze vinden van onze voorgestelde oplossing om mensen via digitale peilingen en referenda bij de besluitvorming te betrekken”.

Fractievoorzitter Maarten Kersten van Partij Sleutelstad in gesprek met IJsbrand Terpstra in Politiek071

Tijdens de avond zullen enkele inleiders van buiten de Partij Sleutelstad over diverse vormen en mogelijkheden van peilingen en burgerinitiatieven een korte uiteenzetting geven. Daarna volgen een vragenronde en discussie. Ook zal de PS het tot nu toe gevoerde beleid van het nieuwe college van B&W, de politiek in het algemeen in Leiden en het beleid van de eigen fractie aan de orde stellen.

De aanvang van het politiek café is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Het adres van In den Vergulde Kruik is Haarlemmerstraat 22 in Leiden.

Advertentie

Leiden Politiek


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×