Barry Badpak zoekt tweeduizend euro voor Songfestivalnummer

Barry Badpak ziet het wel zitten om een nummer voor het Eurovisie Songfestival te maken. Dat vertelde de band na het optreden op hun 7-jarig verjaardagsfeest op Leiden Ordinair in Gebr. De Nobel. Daarvoor is wel een kleine tweeduizend euro nodig, want dat kost het volgens de Leidse driemansformatie om een Barry Badpaknummer te maken.

Reanne van Kleef sprak na afloop van hun optreden op Leiden Ordinair met Roeland Sluyterman en Wouter Vermeulen van Barry Badpak.

“Wij zoeken nog een kleine tweeduizend euro. Dus als iemand dat aan ons overmaakt, gaan wij een nummer maken voor het Eurovisie Songfestival. Dan willen wij heel graag een gooi doen naar de prijzen”, aldus Roeland Sluyterman na hun optreden. Het Barry-lid had zich inmiddels al aardig verdiept in een mogelijke deelname aan het Songfestival. “Je moet zelf een nummer insturen. Bij Sieneke werden er geloof ik wel tweehonderd nummers ingestuurd. Maar wij kunnen natuurlijk veel beter dan dat.”

Zijn collega Wouter Vermeulen: “Zo jij denkt dat we dat gewoon even ophalen hè?” Sluyterman: “Ja toch niet dan? Kijk dan naar dit jaar dat kippetje, en die Conchita de Bieta met een baard. Wij zijn toch menig malen beter. En wij zijn al internationaal bekend. Echt niet alleen Leiden hoor. België, Andorra, Zwitserland. dus als wij die tweeduizend euro krijgen, maken we een catchy deuntje met heel veel allure, heel veel show, heel veel dans en heel veel gezelligheid.”

Nog lang niet klaar

Voorlopig is Barry Badpak nog lang niet klaar met alle gekkigheid. Momenteel zijn ze op de radio te horen met hun nieuwste nummer ‘Hey Hey Decolleté’ waarin ze samenwerken met Slechte Grappen XL. De band die op 27 april 2011 werd opgericht is van plan minstens nog een keer zeven jaar door te gaan. De eerste tussenstop zal het 10-jarig jubileum worden. “Dan geven we een heel groot feest wat niemand leuk vindt behalve wijzelf”, zegt Sluyterman. “En dat zou best wel eens op de Leverafdeling van het LUMC kunnen plaatsvinden. We hebben het gewoon heel erg leuk met elkaar en gaan voorlopig nog zo door. Elke drie tot vier maanden maken we een nieuw liedje. We groeien echt in de muziek, al is het er nog niet echt beter op geworden.”

Leiden Ordinair

Dit jaar vond de 7e editie van Leiden Ordinair plaats waar de mannen van Barry Badpak er samen met andere artiesten als DJ Jean, Ross & Iba, Trafassi, Slechte Grappen XL en RIPS weer een ordinair feestje van maakten. Aan het begin van de avond was Gebr. De Nobel nog een beetje leeg, maar bij het optreden van Ross & Iba begon het publiek goed op stoom te komen.

De tijd leek stil gestaan te hebben toen het duo hun 22 jaar oude hit ‘Wassenaar’ ten gehore bracht. Wat een energie en zwoel timbre heeft Ross die schijnbaar geen jaar is ouder geworden. Overigens was de Surinaamse bewerking van het toch al tropische nummer Wassenaar een beetje over de top, maar dat werd vakkundig opgelost door de dansmoves van Ross die zich op het podium had laten omringen door enkele groupies uit het publiek.

Daarna was het de beurt aan de hoofdact van de avond. Luttele seconden nadat Barry badpak ten tonele verscheen reageerde het publiek extatisch. De Nobel stond op z’n kop met hits als ‘de grasmaaier’ en schopte en masse mee met de bijbehorende choreografie, door eenvoud briljant.

Liters bier vlogen door de lucht, daar kan die man uit Brabant nog een puntje aan zuigen, en het 7-jarig bestaan van deze gelegenheidsformatie werd bijzonder veel luister bijgezet tot diep in de nacht. De advocaat en de barman: gebroederlijk stonden ze naast elkaar mee te brullen, zoals alleen de hele groten à la Hazes dat bewerkstelligen.

Gelukkig is deze geprofessionaliseerde hitmachine voornemens nog jaren te blijven doorgaan (‘juh, over 7 jaar zijn we toch dood hoorrrr), dus vervelen hoeven we ons de komende jaren op typisch Leidse gatherings niet.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×