Leidse studentenvereniging Quintus stelt penningmeester op non-actief na beschuldiging aanranding

De penningmeester van de Leidse studentenvereniging Quintus aan de Boommarkt is gisteravond met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld nadat hij door een vrouwelijk lid was beschuldigd van aanranding. Het lid diende de klacht per brief in, vlak voor een reeds geplande algemene ledenvergadering. De brief is daar besproken. De penningmeester is volgens een verklaring van het Quintus-bestuur in afwachting van de uitkomst van het onderzoek op eigen verzoek op non-actief gesteld.

Het bestuur meldt geschrokken te zijn van de brief. “In de brief wordt gesproken over een incident van ongewenst, intimiderend gedrag waarbij een vrouwelijk lid van onze vereniging alsmede een bestuurslid betrokken was. Dit incident heeft voor het huidige bestuursjaar plaatsgevonden en was bij het bestuur niet bekend.┬áIn de brief wordt tevens gesproken over twee andere incidenten. Deze waren wel bekend bij het bestuur.”

Die twee andere incidenten werden eind september bij het Bestuur aangekaart, waarop het bestuur met de twee betrokken vrouwelijke leden en het desbetreffende bestuurslid in gesprek gegaan. “De twee vrouwen gaven aan dat het voor hen goed afgehandeld was en de betrokken personen zijn daarna op goede voet verder gegaan. Het bestuur heeft in dat vertrouwen geen verdere acties ondernomen”, aldus de verklaring van Quintus.

Quintus wil een onafhankelijke commissie nu onderzoek laten doen naar de in de brief genoemde incidenten en het handelen van het bestuur.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×