(Foto's: Chris de Waard).

Nieuwe bestemming voor dienstencentrum De Rondedans

Een vliegend tapijt van ballonnen, gouden regen en geknal en een schaar. Voor de feestelijke opening van de jongerenwoningen in de Rondedans had woningcorporatie uitgepakt. Wethouder Marleen Damen van Volksgezondheid, Jeugdzorg en Welzijn en buurtgenoot was erbij voor de officele handeling.

De eerste verdieping van Dienstencentrum De Rondedans in de Julianastraat is door De Sleutels verbouwd tot zes zelfstandige één- en tweekamerwoningen. De etage stond sinds vorig jaar mei leeg. Vanmiddag is de feestelijke oplevering van de woningen die inmiddels allemaal al zijn verhuurd. De bewoners van vijf appartementen zijn jongeren van Cardea jeugd- en opvoedhulp die toe zijn aan zelfstandig wonen. De jongvolwassenen krijgen ambulante hulp van Cardea. In de zesde woning woont een huisbewaarder die de verbinding faciliteert tussen jongeren, overige bewoners en de hulpverlening.

Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Marleen Damen.

Gerry van Bakel in gesprek met Bart van de Geest van Cardea.

Gerry van Bakel in gesprek met Gerda van den Berg, directeur de Sleutels.

Ook een ruimte op de begane grond die was leeggekomen, is weer verhuurd. De Stichting MOIO neemt daar haar intrek omdat het vorige pand in de Beatrixstraat, ook van De Sleutels, verlaten moet worden. Ook daar worden de winkelruimtes door de corporatie getransformeerd naar woningen.

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×