(Foto's: Gerry van Bakel)

Dress For Success: 'Een betere versie van jezelf'

Een mooi pak, een jurk in een kleur die je echt goed staat en de juiste, bijpassende accessoires. Bij Dress For Success weten ze dat er soms maar een klein zetje nodig is om die felbegeerde baan binnen te slepen. Grace Flohr en haar team helpen elk jaar honderden werkzoekenden aan goede sollicitatiekleding. En dat hoeft lang niet altijd een pak te zijn.

In Amerika is Dress For Success in het leven geroepen om vrouwen aan werk en economische zelfstandigheid te helpen, maar in Nederland staat de winkel open voor alle werkzoekenden. In Leiden zit de kledingzaak met een missie in de Beatrixstraat in Leiden-Noord. “Nog wel’, zegt relatiemanager Grace Flohr, “maar binnen nu en een jaar moeten we eruit, want de winkelpanden in de Beatrixstraat worden verbouwd tot woningen.”

Gerry van Bakel in gesprek met relatiemanager Grcae Flohr van Dress For Success Leiden.

Dress For Success draait op vrijwilligers die in de winkel de klanten helpen en is afhankelijk van donaties van grootwinkelbedirjven, kledingzaken en particulieren. In de rekken hangt een mix van nieuw en tweedehands. Maar Grace Flohr is zeer kritisch op wat er in het rek komt te hangen. Tweedehands kleding moet er piekfijn uitzien. “We willen alleen het beste van het beste voor onze klanten.”

Zichzelf blijven
De vrijwilligers ontvangen de werkzoekenden in de winkel met koffie en een koekje en vragen naar welke functie iemand solliciteert en dat mag ook een werkervaringsplaats of een stage zijn. Niet voor elke baan is zeer formele kleding nodig. Een nette, donkere spijkerbroek met een overhemd of een trui kan ook. Alles hangt af van de baan en de persoon. Grace Flohr: “Mensen moeten wel zichzelf blijven en niet iemand anders. Wij zeggen dat we iemand de kans geven een betere versie van zichzelf te laten zien.”

En succes heeft het zeker. Na een paar maanden belt iemand van Dress For Success nog eens op en dan blijkt dat 66-70 procent zijn doel heeft bereikt. En het rapportcijfer dat de klanten aan Dress For Success geven is ook hoog, een 8,6.

Op zoek naar winkelruimte
Op dit moment is Dress For Success hard op zoek naar nieuwe winkelruimte, een energieke voorzitter die de kar wil gaan trekken en andere vrijwilligers die mee willen helpen het succes van Dress For Success uit te breiden. Tips, idee├źn en aanmeldingen via Grace Flohr, email: info@dressforsuccessleiden.nl. De Dress For Success winkel is gevestigd in Beatrixstraat 8, Leiden. Kijk voor openingstijden en meer informatie op de website van Dress For Success Leiden.

Advertentie

Economie Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×