Leidse waterpolocoach nu ook verdacht van verkrachting

Waterpolocoach Koen P. van ZVL-1886 blijft langer vast zitten. De 32-jarige Leidenaar wordt verdacht van verkrachting en twee gevallen van ontucht met minderjarige meisjes. Dat meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag.

De raadkamer van de Haagse rechtbank heeft P’s voorarrest met 90 dagen verlengd. De verdachte zit in beperkingen en mag alleen contact hebben met zijn advocaat.

Voorzitter Frans Pot van ZVL-1886 wil niet veel kwijt over de nieuwe ontwikkelingen. “We wachten het onderzoek af, zo is de procedure. Tot die tijd nemen we geen nieuwe maatregelen.” Ook in een nieuw communiqué aan de leden van ZVL meldt Pot namens zijn bestuur dat er lopende het onderzoek dat naar aanleiding van de aangiften is ingesteld geen verdere informatie naar buiten brengt. “Hoewel we ons zéér bewust zijn van de hang naar meer informatie onder de leden”, besluit Pot.

112 Sleutelstad Leiden Sport Misbruik waterpolocoach Koen P.


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×