(Foto's: Chris de Waard).

Bijna veertig woningen op Oude Rijn-locatie bij Haagse Schouw

Ontwikkelaar Catsheuvel is door de gemeente Leiden geselecteerd voor de herontwikkeling van de Oude Rijnlocatie naast het Haagse Schouw. Op het terrein waar nu nog scouting Waingunga het onderkomen heeft, komt een complex met 38 appartementen waarvan er elf in de sociale huursector vallen. Het project heeft de naam ‘De Veerplaats Verbindt’ meegekregen.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker van Duurzame Verstedelijking en architect Arnold Homan van architectenbureau Inbo over het project ‘De Veerplaats’.

Catsheuvel heeft samen met architectenbureau Inbo het schetsontwerp gemaakt om op de plek aan het water van de RIjn 27 koopwoningen en elf sociale huurwoningen te bouwen. De Veerplaats wordt een compacte woonbuurt met eengezinswoningen en appartementen rond een verhoogd dek waaronder een parkeergarage schuilgaat. Het dek fungeert straks als gezamenlijke binnenplaats.

Wethouder Fleur Spijker: “Met dit plan voegen we straks bijna veertig woningen toe op een bijzondere plek. Catsheuvel en Inbo gaan samen met de toekomstige bewoners en omwonenden aan de slag met individuele woonwensen en de gemeenschappelijke leefruimte. Dat vind ik sterk aan hun plan.”

Selectieprocedure
Voor het herontwikkelen van het voormalige terrein van Rijkswaterstaat hebben uiteindelijk drie geselecteerde partijen een voorstel ingediend. De gemeente Leiden heeft die plannen vervolgens op kwaliteit en prijs is beoordeeld en het plan van Catsheuvel gekozen.

Met ontwikkelaar Catsheuvel wordt na deze voorlopige gunning de contractbespreking opgestart. Na positieve afronding werkt Catsheuvel het plan verder uit tot een definitief ontwerp. Na de definitieve gunning en de vaststelling van een nieuw bestemmingsplan, kan De Veerplaats gerealiseerd worden. De start van de bouw wordt eind 2019 verwacht, zodat de nieuwe bewoners een jaar later hun woning kunnen betrekken.

Advertentie

Leiden Politiek veerplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×