Science071: Wat zijn de regels in de ruimte?

Deze week in alweer de laatste uitzending voor de zomervakantie van Science071. Drs. Tanja Masson-Zwaan vertelt ons alles over het voor velen nog onbekende terrein van het Ruimterecht. Redacteur Bryan hield het wetenschapsnieuws van de afgeloopen week bij. Het ging onder andere  over het gif dat gestolen is in Museum Boerhaave. Ten slotte het antwoord op de vraag wat je moet doen tegen muggen in de slaapkamer.

 

Donderdag 5 juli vindt er weer een editie van het Science Cafe Den Haag plaats, waarin wetenschappers op een laagdrempelige manier vertellen over allerlei onderzoeksgebieden. Deze editie staat volledig in het thema van de Sizzling Summer of Space. Deze zomer worden er allerlei evenementen georganiseerd in het kader van de ruimte. Één van de gasten bij dit Science Cafe is Drs. Tanja Masson-Zwaan. Ze kwam echter eerst bij ons langs in de studio en vertelt ons alles over het Ruimterecht. Want over dit relatief nieuwe onderwerp in de rechtsgeleerdheid valt enorm veel te vertellen. Van wie zijn bijvoorbeeld de vele grondstoffen in de ruimte en wanneer mag je de ruimte in? 

De wetenschapsvraag werd deze week beantwoord door redacteur Daan van Veen. Hij gaf uitleg of muggen op licht afkomen. Ook gaf hij tips hoe je muggen uit je slaapkamer houdt.

Het laatste wetenschapsnieuws werd verteld door redacteur Bryan van den Berg. Zo werd afgelopen week een dodelijk gif gestolen uit museum Boerhaave. Bryan lichtte toe hoe het werkte, waar het vandaan komt en waarvoor het gebruikt wordt. Naast gif was er nog nieuws over het klimaat, voortplanting op mars, uitdroging in de auto en het maken van speciale embryo’s van de noordelijk witte neushoorn.

 

 

 

 

Leiden Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×