Zwaargewonde bij steekpartij Jacques Urlusplantsoen Leiden

98

Bij een steekpartij op het Jacques Urlusplantsoen in Leiden is in de nacht van vrijdag op zaterdag één persoon zwaargewond geraakt. De hulpdiensten werden rond 00:40 uur gealarmeerd voor het steekincident en kwamen met verschillende eenheden ter plaatse, waaronder twee ambulances en een traumahelikopter.

UPDATE: het slachtoffer is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Het slachtoffer is met onbekende verwondingen in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht, waarbij de trauma-arts onderweg ondersteuning heeft verleend. Daarna is de traumahelikopter, die landde op de sportvelden aan de Boshuizerkade, weer terug naar Rotterdam gevlogen.

Sporenonderzoek
De omgeving van de plek waar de steekpartij heeft plaatsgevonden is na het incident afgezet voor sporenonderzoek. Volgens een ooggetuige zou de politie ook sporenonderzoek doen op de Boshuizerkade en de Willem Klooslaan, waar mogelijk bloedsporen van de dader zouden zijn aangetroffen.

De politie heeft nog geen mededelingen gedaan over het incident.

Delen

98 reacties

  • Chaima Dao

   Lol het is gewoon een nette buurt alleen soms gaat het fout maar dat je kan wel verwachten als je 2 flatten tegen overelkaar zet 🙃

   • Beste mevrouw, deze twee ” flats” staan daar al meer dan 30 jaar, dus uw reactie slaat nergens op. Ja het is een voornamelijk sociaal zwakkere buurt maar dat hoeft niet tot steekpartijen op te leveren.

   • De politie heeft volgens het artikel nog geen mededelingen gedaan over het voorval. Dat weerhoudt sommige reaguurders er echter niet van om ongehinderd door feiten allerlei meningen over verdachte, toedracht en oorzaken uit te kramen.
    .
    Het is echter bekend dat één rotte appel of een paar onverlaten een hele buurt, straat of flatgebouw kan/kunnen verpesten en daardoor de inspanningen van woningcorporaties, gemeente en andere instellingen laten mislukken. Dit geldt uiteraard ook voor het Jacques Urlusplantsoen. Daarom moet aso-tuig worden afgevoerd en gehuisvest in een aso-wijkje of iets dergelijks.

    • Eus de Watergeus op

     Het valt mij op dat je in paragraaf 2 precies dat doet wat je in paragraaf 1 nog bestrijdt: de ongefundeerde mening ventileren. Als lezers van dit artikel weten wij nauwelijks meer dan dat een conflict uit de hand is gelopen waarbij een dode te betreuren is. De term asotuig, om maar even willekeurig een krachtterm uit je reactie te lichten, is een onvervalste cirkelredenering: Wat is asotuig? Mensen die ellende veroorzaken. Waarom doen zij dat? om ze asotuig zijn. Je kunt er niks mee, in ieder niet trefzeker kandidaten selecteren voor een asowijkje (is dat zoiets als tuigdorp?). Het enige wat er volgens mij voor ons als onwetende buitenstaanders overblijft is medeleven betonen met de nabestaanden van een slachtoffer van zinloos geweld.

     • Iets beter lezen a.u.b. Over de verdachte deed ik geen uitspraak en van een cirkelredenering is geen sprake. En u weet het verschil tussen is/zijn en kan/kunnen?
      .
      Voorts ben ik van mening dat recidivistische, agressieve geweldplegers en andere onverbeterlijke aso’s uiteindelijk beter uit een buurt geweerd of gezet kunnen worden. En zeker als daar al genoeg andere problemen zijn. Dat is voor iedereen beter. Maar meningen kunnen natuurlijk verschillen, en sommige mensen hebben niets tegen dergelijk volk, althans zolang ze er in hun eigen wijk, buurt of straat maar geen last van hebben.
      .
      Het is in dit verband trouwens niet paragraaf maar alinea.

    • Een Leids burger op

     ¨…ongehinderd door feiten allerlei meningen over verdachte, toedracht en oorzaken uit te kramen.¨
     Juist de term aso-tuig is zo´n mening: Want wie is dan dat aso-tuig: de verdachte of het slachtoffer?
     Over de oorzaken weten wij nog niets zeker en in principe kan zoiets in elke wijk plaatsvinden. Maar in sommige wijken is de kans daarop wel groter dan in andere……
     .
     Nogmaals uit de berichtgeving :¨Direct na het incident is er een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte.¨
     ¨Vermoedelijk was er een ruzie ontstaan, waarbij een 28-jarige man uit Leiden werd neergestoken.΅
     https://sleutelstad.nl/2018/07/07/slachtoffer-steekpartij-leiden-overleden/

  • La Nena Preciosa

   Zeker don gelul om.over de buurt te praten terwijl mijn broertje daar is neergestoken beetje dom mijn familie leest all deze reacties ook op Facebook mensen houden daar geen rekening mee

 1. Patricia Mila Deswijger

  Joy van der Reijden klopt hij is via willemklooslaan gevlucht.. er lag bloed op de grond was afgezet en die dingen woon in gebouw waar er bloed lag .. dus heb een en ander mee gekrege.

  • Links college, pamperbeleid en drugsoverlast nog verder aanmoedigen door te willen experimenteren met vrij beschikbare wiet voor iedereen. ->wietproef<- Ze moeten bij verkiezingen voortaan zo’n etiket erbij verstrekken: “kan de gezondheid van de burger in uw stad ernstig schaden”.

 2. Chaima Dao

  Miriam Bounouh zeg wollah je werd niet wakker ?! , wtf heel de wijk was beneden die jongen lag half dood te bloeden politie enz kwam veel ste laat. Die gene die jongen had neergestokken reed met 120 km per uur weg was gaoosssss ik heb nog videos voor je stuur so wel naar jehh

  • Peter Ouwerkerk

   Fijn joh filmen terwijl daar iemand ligt dood te gaan.
   En maar klagen dat de hulpverlening veelste laat kwam.
   Maar wat deed jij. Filmpjes maken met je telefoon. Je bent geen haar beter

  • Chaima Dao

   Ik neem aan dat ik geen held hoor te spelen ! Ik ga toch niet iemand reamineren als ik dat niet kan gek 😂 dan zou die ter plekken dood gaan. Als het mijn moeder niet was die schreeuwde en alles hoorde was hij als het goed is dood gebloed dus zijn wij een haartje beter denk eerder een pruik beter aangezien niemand belde en wij wel !

  • Chaima Dao

   En wederom
   Ik filmde pas toen iedereen was geariveerd en de pers er ook was. Dus wat wil je nu dat de pers en ik ook gingen helpen ??! 😝

 3. Lieve cherno,

  Hoop dat je nu een betere plek heb. Je was te jong en levendig te lief en te leuk. Altijd een lach op je gezicht zo van af kleins al. Rust nu schat en ooit komen we elkaar tegen. 💋💋

 4. Brenda Van der Linden

  Serieus er is iemand overleden een jongen van 28jaar en vader van 5 kindjes En mensen maken zich druk om een slechte buurt?🤐 heel veel sterkte voor de nabestaande 😥

 5. Sterkte voor alle nabestaande.
  Je zus . Ouders je kids..
  Cherno Rip.
  Veel te jong..

 6. La Nena Preciosa

  Gladys Lammers-Laterveer ja mijn broertje is overleden beetje rekening houden wat je op Facebook zet voor de nabestaanden mischien en er niet grappig over doen want zo grappig vind ik her niet dat mijn broertje dood is

 7. Joy van der Reijden

  La Nena Preciosa ik denk dat je mij verkeerd begrijpt. Ik heb totaal geen oordeel over de mensen waar het om gaat. Ik vind juist dat er zo snel wat geroepen wordt zonder dat mensen weten wat er gebeurd is. Ik zei alleen tegen mijn zusje dat het dichtbij huis is gebeurd. Verder wens ik je nog heel veel sterkte met het verlies!

Je bent nu offline