(Foto: Sleutelstad).

Jarige Rembrandt krijgt weer een krans

Rembrandt van Rijn is jarig. In de nacht van zaterdag op het zondag wordt hij 412 jaar oud. Zijn verjaardag wordt gevierd met een kranslegging bij het borstbeeld op de Witte Singel. Het thema is dit jaar ‘licht’. Er is voor dit thema gekozen omdat Rembrandt een grootmeester was in het verbeelden van licht en donker.

Annan Verboom sprak met Tjeerd Scheffer over de verjaardag van Rembrandt van Rijn.

De kranslegging is niet nieuw. Sinds 2002 hangen Ben Walenkamp en Tjeerd Scheffer jaarlijks een krans om de hals van het borstbeeld dat in 1906 werd gemaakt door Toon Dupuis. Ook brengen ze ieder jaar een toost uit en staan ze gezamenlijk stil bij het leven van de schilder.

Dichters

Zaterdagavond zijn er twee dichters te gast. Leo van Zanen gaat het hebben over licht op een verrassende manier. Daarnaast komt Nadif Youssef langs. Hij is een in Leiden wonende Syriƫr. Ook hij zal zijn dichterlijke visie geven op Rembrandt de kunstschilder.

Tot slot wordt er met Leidse jonge jenever een gezamenlijke toost uitgebracht op de stadsgenoot. De toegang is gratis. Om 23.00 uur wordt er verzameld bij La Plancha.

 

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×