(Foto: Dennis van de Sande – The Oval Office).

LeidenSportZomer zaterdag van start met HAKA Workshop

LeidenSportZomer gaat zaterdag officieel van start. Leidse kinderen van 6 tot en met 16 jaar kunnen deze zomer gratis rugby- en voetbaltraining volgen bij RC DIOK en LV Roodenburg. Onder de noemer ‘LeidenSportZomer’ bieden de verenigingen samen met de gemeente Leiden kinderen de kans om een nieuwe sport te ontdekken. Sportwethouder Paul Dirkse en rugbyinternational Storm Carroll verrichten bij Roodenburg de opening.

Carroll wordt als één van de beste rugbyspelers in Nederland gezien. De Nieuw-Zeelander maakt als fly half, de positie waar het spel bepaald wordt, al jaren deel uit van de Nederlandse selectie. Tijdens de opening van LeidenSportZomer geeft Carroll voor alle aanwezigen een HAKA (de traditionele Maori oorlogsroep) workshop.

LeidenSportZomer wordt op zaterdag officieel geopend om 11.00 uur door wethouder Paul Dirkse. Aansluitend verzorgt Carroll de HAKA workshop. De eerste sessies van de LeidenSportZomer beginnen al om 9.00 uur. Ook zullen de Nationale Jeugd selecties van Nederland Touch Rugby een demonstratie training verzorgen. Deze selecties voor onder 15 en onder 18 jaar zullen in augustus afreizen naar het EK Touch in Schotland. Maar liefst elf spelers van de selectie zijn afkomstig uit de Leidse regio.

Gratis rugby- en voetbaltraining
Van 14 juli tot en met 25 augustus kunnen de kinderen drie keer per week trainingen bezoeken. Ze moegen zelf kiezen welke sport ze doen. Maandag en woensdag zijn de trainingen van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur. De trainingen zijn voor alle kinderen tussen de 6-16 jaar uit Leiden. Jongens en meisjes leren samen de basis van de rugby- en voetbalsport. Ook kinderen die de sport al beoefenen zijn welkom. De trainingen worden gegeven door trainers van beide clubs. Meer informatie en aanmelden kan via LeidenSportZomer.nl

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×