CDA Voorschoten wil goede balans tussen horeca en wonen in Voorstraat

2

Het CDA in Voorschoten maakt zich zorgen over de verhouding tussen horeca en wonen in de Voorstraat. “De bewoners van de Voorstraat vormen het hart en ziel van deze straat. Hoe belangrijk en waardevol de horeca-functie ook is, zij zijn vaak de gastheer en gastvrouw van Voorschoten”, aldus raadslid Cees Bremmer.

Aanleiding voor de zorgen van het CDA Voorschoten is de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het perceel Voorstraat 44. Daar zat restaurant Mas O Menos, maar het verzoek is nu om de horecagelegenheid uit te breiden aan de achterkant van het gebouw en van de eerste verdieping twee woningen te maken. Omdat dit zo niet in het bestemmingsplan staat, is de raad gevraagd hier een verklaring van geen bedenkingen voor af te geven.

Dat heeft de raad afgelopen donderdag gedaan, maar het CDA wil wel dat D66-wethouder Cramwinckel erg alert is op eventuele hinderlijke overlast die de horeca voor de bewoners met zich mee kan brengen. “We schenken het vertrouwen aan het college, maar we willen wel goed geïnformeerd worden.” De wethouder zegde aan het CDA toe een vinger aan de pols te houden en de raad te informeren over de voortgang van inspraak en reacties van omwonenden.

Delen

2 reacties

  1. Gennady Kuznetsov

    Ik wil ook het bestemmingsplan om te werken in Voorschoten. Vijf projecten tegen het bestemmingsplan op Asserlaan, jullie waren geïnformeerd en helaas niets gedaan toen een van de wethouders van CDA was. Ik snap jullie niet, beste CDA.

  2. Elias Tielenius Kruythoff op

    Zolang de meerderheid VVD stemt staat vooral geld centraal. Milieu of het aanzien van het ooit groene dorp is van ondergeschikt belang.

Over de auteur

Lieuwe van Slooten

Je bent nu offline