(Foto: Facebookpagina Jar Zoeterwoude).

Zoeterwoudse jeugd vindt zichzelf gezond en gelukkig

Begin 2018 is onder jongeren in Zoeterwoude een enquête gehouden met vragen over zaken die de jeugd bezighoudt. Inmiddels zijn de resultaten bekend en heeft de Jongeren Advies Raad (JAR) die het dorp heeft een aantal zaken uitgekozen waarmee ze het komende jaar aan de slag willen. De jongerenenquête is gehouden onder alle jongeren van Zoeterwoude in de leeftijdscategorie 10 tot 20 jaar.

De enquête wordt elke vier jaar door de JAR gehouden. Dit jaar hebben zo’n 168 jongeren de lijst met vragen over Sport en Hobby’s, Speel- en Ontmoetingsplekken, Uitgaan, Alcohol en Veiligheid, JAR, Gezondheid en het CJG ingevuld. De JAR wil op deze manier te weten komen wat er leeft onder de jongeren van Zoeterwoude.

Resultaten
De Zoeterwoudse jeugd is over het geheel genomen gelukkig, gezond en actief in het (sport)verenigingsleven. Verbeterpunten liggen bij activiteiten voor jongeren in de leeftijd van 12-15 jaar en meer activiteiten in Zoeterwoude-Rijndijk. Ook is er een aantal plekken waar de jeugd zich onveilig voelt door weinig verlichting en zou de gemeente hang- en speelplekken voor jongeren beter moeten onderhouden. Ook prullenbakken mogen wat de ondervraagde jongeren betreft wel wat vaker worden geleegd. De JAR gaat zich buigen over de suggesties voor (meer) activiteiten en binnen de gemeente wordt er gekeken naar de mogelijkheden voor de verlichting en prullenbakken.

Suggesties of ideeën
De JAR benadrukt dat jongeren die ideeën hebben over de verbetering van Zoeterwoude altijd suggesties kunnen doen via www.zoeterwoude.nl/idee. Ook kunnen suggesties via de sociale media van de JAR worden doorgegeven: www.facebook.com/jar.zoeterwoude en www.instagram.com/jar_zoeterwoude.

Meedoen met de JAR
Jongens en meisjes van 11-18 jaar kunnen zich aanmelden via jongerenadviesraad@gmail.com of kunnen komen kijken bij een vergadering van de JAR. Elke eerste maandag van de maand komt de JAR bijeen op het gemeentehuis. Aanmelden voor zo’n vergadering kan via jongerenadviesraad@gmail.com of via de gemeente c.van.der.lubbe@zoeterwoude.nl.

Maatschappij Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×