(Foto: Emile van Aelst).

Rumor di Mare organiseert muziekfestival 'Naar zee, Naar zee!'

Het Leidse zeemanskoor Rumor di Mare organiseert zaterdag 28 juli het muziekfestival ‘Naar zee, Naar zee!’ Het festival begint om 12.00 uur en is rond 18.00 uur afgelopen. Vanaf 20.00 uur is er ook een open podium. Alle optredens zijn gratis toegankelijk. Het festival wordt gehouden in het kader van de Sail Leiden dat ook in die week plaatsvindt.

Op het festival ‘Naar zee, Naar zee!’ treden onder meer de volgende artiesten op: Britten Will Finn and Rosie Calvert, de Fransen Bâbord – Tribord, de Belgen Shantykoor Blankenberge en uit Nederland Folkswingband Unicorn, Armstrong’s Patent, Act of Mutiny en natuurlijk Zeemanskoor Rumor di Mare zelf. De optredens zullen op drie podia plaatsvinden; bij het Ankerpark, aan boord van het schip Terra Nova dat ligt afgemeerd aan de Havenkade en bij de historische haven bij het Kort Galgewater.

Later op de avond zal er vanaf 20.00 uur aan boord van het historische bedrijfsvaartuig de Terra Nova in de Havenkade in Leiden ook een laagdrempelig open podium plaatsvinden. Tijdens deze avond is er ruimte voor folk, blues, pop, jazz, zowel zang als instrumentaal. De thema’s van de optredens moeten een raakvlak hebben met de zee.

Het schip Terra Nova dat dienst doet als een van de podia tijdens het festival ‘Naar zee, Naar zee!’ en waar het open podium plaatsvindt, heeft slechts een klein podium. Optreden kunnen daar daarom maar met maximaal zes personen gehouden worden.

Een dag later, op zondag 29 juli, wordt aan boord ook een lezing gehouden door de historicus Vincent van Zuilen. Die gaat over Leidse Weesjongens en de VOC.

Opgeven voor het open podium kan via secretaris@zeemanskoorrumordimare.nl

Meer informatie waaronder de plattegrond en de jodiumlocaties zijn te vinden op de Facebook van Rumor Di Mare.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×