(Foto: Emile van Aelst).

Gemeente Leiden beloont kinderen met Leids Jeugdlintje

De gemeente Leiden zet komend najaar voor de achtste keer Leidse jeugdhelden in het zonnetje door het uitreiken van jeugdlintjes. Iedereen kan kinderen van 6 tot en met 17 jaar die iets bijzonders hebben gedaan, voordragen voor de bijzondere onderscheiding.

Met de lintjes wil de gemeente haar waardering tonen voor kinderen die zich voor anderen inzetten. Voorbeelden van zaken die kinderen hebben gedaan om in aanmerking te komen voor een jeugdlintje zijn bijvoorbeeld Irene die vorig jaar heeft geholpen bij een reanimatie en Libaan die heeft zich ingezet tegen pesten op school. Een andere bijzondere prestatie kwam voor rekening van Vana die samen met haar lerares een actie voor de voedselbank heeft opgezet.

Nominaties kunnen vanaf nu tot 22 oktober worden ingediend. De uitreiking van de jeugdlintjes vindt tijdens een feestelijke bijeenkomst plaats op vrijdag 23 november in de Burgerzaal van het stadhuis. De uitreiking is elk jaar rond de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind (20 november).

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×