(Foto's:Emile van Aelst)

Het Willem Alexander Kinderziekenhuis in het LUMC ontving € 13.000,00 van de TK Challenge Foundation

Tijdens de afgelopen Leiden Marathon liepen 100 lopers mee namens de TK Challenge Foundation om geld in te zamelen voor het Willem Alexander Kinderziekenhuis dat in het LUMC gevestigd is. De TK Challenge Foundation is ontstaan uit een sportief initiatief van medewerkers van advocaten-notarissen Teekens-Karstens in Leiden. De huidige foundation wordt gevormd en ondersteund door  tal van bedrijven en instanties waaronder de gemeente Leiden, Luba, en de Rabobank Leiden-Katwijjk. Leden van de foundation doen regelmatig mee aan diverse sportieve evenementen in Leiden en laten zich sponsoren door collega’s, familieleden en het bedrijfsleven.

Het WAKZ had destijds aangegeven graag een interactieve vloer te laten maken in de wachtkamer om het wachten voor de kinderen leuker te maken. Zo’n vloer kost ongeveer € 13.000,00.  Donderdagmiddag kwamen een aantal vertegenwoordigers van de foundation een cheque overhandigen aan Arno Roest, arts bij het WAKZ en Martijn Verschoor ambassadeur Fondsenwerving van het WAKZ. Namens de foundation boden oprichter Rens Goudsmit en Rabobank Leiden-Katwijk servicemanager Frank Versteegen een cheque aan die zij afgrond hadden op €13.000,00 het restant mag het WAKZ zelf nog invullen.

Na het overhandigen van de cheque kregen de gasten een rondleiding door het gedeelte van het kinderziekenhuis dat al verbouwd is. Begin 2020 hoopt het WAKZ klaar te zijn met de verbouwing en het ziekenhuis officieel te open.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×