(Foto's: Chris de Waard).

Oegstgeest groeit naar 24.000 inwoners

Burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest bracht gisteren een bezoek aan de familie Scheffer die sinds twee weken in de nieuwbouwwijk Nieuw-Rhijngeest is komen wonen. En hij bracht taart mee. Reden: De inschrijving van de familie heeft ervoor gezorgd dat Oegstgeest nu 24.000 inwoners heeft. Het stel, Stefan en Hanneke zijn met hun kinderen Olivier en Isabeau vanuit Amstelveen naar Oegstgeest verhuisd om dichterbij het werk te gaan wonen.

Burgemeester Jaensch ziet zijn dorp nog wel even doorgroeien: “De wijk is nog niet klaar. Dat is ook goed te zien. Over een jaar of drie bereiken we naar verwachting een omvang van 25.000 inwoners, maar dan is Oegstgeest voor de komende jaren wel uitgegroeid.

Grotere gemeente(raad)
Als Oegstgeest over enkele jaren over de 25.000 inwoners hen gaat, verandert er ook een en ander in de gemeentelijke organisatie. Die groeit mee en ook het aantal raadszetels gaat dan van 19 naar 21, net als bij de afgelopen verkiezingen in Voorschoten is gebeurd. Of Oegstgeest die nieuwe mijlpaal haalt voor maart 2022 of pas na de volgende verkiezingen zal er om hangen. In dat laatste geval vindt de uitbreiding van de gemeenteraad pas plaats in 2026.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×